ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Naomi Campbell: Η σέξι ανάρτηση ανήμερα του Αγίου Πατρικίου


Naomi Campbell: Η σέξι ανάρτηση ανήμερα του Αγίου Πατρικίου

Φόρεσε πράσινα εσώρουχα, πορτοκαλί ζαρτιέρες και μαύρες γόβες στιλέτο και με αυτό τον τρόπο η Naomi Campbell «έριξε» το Instagam.




Το supermodel δεν επέλεξε καθόλου τυχαία αυτά τα χρώματα καθώς ευχήθηκε με αυτόν τον τρόπο στους διαδικτυακούς της φίλους για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου που γιορτάζεται στην Ιραλανδία.




Πώς καθιερώθηκε η ημέρα του Αγίου Πατρικίου


Η 17η Μαρτίου σύμφωνα με το wikipedia είναι ημέρα ταυτισμένη με την Ιρλανδία, καθώς έχει εδώ και πολλές δεκαετίες καθιερωθεί ως η ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτή είναι η ημέρα θανάτου του εξέχοντος Αγίου της Καθολικής εκκλησίας, η οποία γι' αυτό το λόγο εορτάζει ακολούθως τη μνήμη του σε αυτήν.

Από τον 5ο αιώνα μ.Χ., οπότε και έδρασε στις βρετανικές νήσους, έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά, αλλά ο εορτασμός παραμένει στο επίκεντρο της ζωής των Ιρλανδών.

Ωστόσο, η πρώτη παρέλαση στο πλαίσιο των σύγχρονων εορτασμών δεν έγινε σε κάποιο μέρος της ιρλανδικής νήσου, αλλά στις ΗΠΑ, όταν το 1762 Ιρλανδοί στρατιώτες του βρετανικού στρατού διέσχιζαν την πόλη της Νέας Υόρκης.

Επί τρεις και πλέον δεκαετίες όπως ακολούθησαν, το πατριωτικό συναίσθημα των Ιρλανδών του Νέου Κόσμου ενισχύθηκε γύρω με αφορμή τη γιορτή αυτή. Το 1848, δεκάδες οργανώσεις συνένωσαν τις παρελάσεις τους σε μια μεγαλύτερη. Στις μέρες μας η παρέλαση του Αγίου Πατρικίου είναι η μεγαλύτερη μη στρατιωτική παρέλαση που διεξάγεται παγκοσμίως, με περισσότερους από 150.000.

Στο Σικάγο των ΗΠΑ, πόλη όπου πραγματοποιούνται ανελλιπώς κάθε χρόνο οι εορτασμοί στη μνήμη του Αγίου, το ποτάμι που διασχίζει την πόλη βάφεται πράσινο, σε μια παράδοση που ξεκίνησε το 1962.

Ο Άγιος Πατρίκιος ήταν ένα πραγματικό πρόσωπο, ο οποίος ονομαζόταν Maewyn Succat – η δε καταγωγή του ήταν από τη Σκωτία. Η ημερομηνία γέννησής του εκτιμάται ότι ήταν μεταξύ 385-387 μ.Χ. ενώ υπολογίζεται ότι πέθανε μεταξύ 461-493μ.Χ. Όταν ήταν έφηβος φέρεται να έπεσε θυμα απαγωγής και να μεταφέρθηκε στην Ιρλανδία, όπου έζησε ως σκλάβος για 5-6 χρόνια, ώσπου δραπέτευσε.

Κατά την παραμονή του στην Ιρλανδία φέρεται να είχε ένα όραμα σταλμένο από το Θεό, το οποίο τον οδήγησε στο δρόμο που τον έκανε γνωστό ως Άγιο Πατρίκιο. Μετά το όραμα, εγκατέλειψε την παραδοσιακή πίστη του και προσηλυτίστηκε στην Καθολική εκκλησία. Άλλαξε το όνομά του σε Patrick και ταξίδεψε στην Ιρλανδία για να διαδώσει την πίστη του και να προσελκύσει πιστούς. Και για το λόγο αυτό έγινε γνωστός.

Η επέτειος του θανάτου του έγινε γιορτή από την Καθολική Εκκλησία, με πολλά παραδοσιακά παγανιστικά στοιχεία να προστίθενται από το λαό σε αυτήν, όπως τα ξωτικά και ο μύθος του χρυσαφιού που περιμένει τον τυχερό στην άκρη του ουράνιου τόξου.

Αρχικά, το χρώμα που είχε συνδεθεί με τον Άγιο Πατρίκιο ήταν το γαλανό αλλά με το πέρασμα του χρόνου αντικαταστάθηκε με το πράσινο. Ήδη από τον 17ο αι. υπάρχουν καταγεγραμμένα το τριφίλλι και οι πράσινες κορδέλες για τους εορτασμούς. Για το τριφύλλι, το σύμβολο της μέρας, λέγεται ότι ήταν αυτό που επέλεξε ο Άγιος Πατρίκιος για να εξηγήσει σχηματικά την έννοια της Αγίας Τριάδας στους προχριστιανικούς πληθυσμούς των Ιρλανδών.






http://www.govastileto.gr/lifestyle/naomi-campbell-i-seksi-anartisi-animera-tou-agiou-patrikiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου